Svar: Spanien (i Madrid, det är Real Madrids hemmaarena)

Vilken Grand Slam-turnering vann Björn Borg flest gånger?

Franska öppna mästerskapen

Wimbledon

US Open

Svar: Franska öppna mästerskapen (han vann 6 titlar där, 5 i Wimbledon och 4 i US Open)

Tillbaka

4 / 20

Inom vilken sport kan man utföra en lutz?

Simhoppning

Konståkning

Hästhoppning

Svar: Konståkning (det är ett av de sex grundhoppen: toeloop, flip, lutz, salchow, ögel och axel)

Tillbaka

5 / 20

Från vilken stad kommer Speedway klubben Indianerna?

Eskilstuna

Kumla

Motala

Svar: Kumla (Kumla MSK)

Tillbaka

6 / 20

Vilken spelare vann skytteligan i fotbolls-VM för herrar 2018 i Ryssland?

Harry Kane

Kylian Mbappé

Antoine Griezmann

Svar: Harry Kane (med 6 mål, Kylian Mbappé och Antoine Griezmann gjorde 4 mål vardera)

Tillbaka

7 / 20

Den 12 februari 2023 spelades den 57:e upplagan av Super Bowl i amerikansk fotboll mellan Kansas City Chiefs och Philadelphia Eagles, hur lång var effektiva speltiden i matchen?

60 minuter

90 minuter

120 minuter

Svar: 60 minuter (matcher i amerikansk fotboll spelas i fyra perioder x 15 minuter effektiv speltid med pausar emellan. Kansas City Chiefs vann matchen med 38–35)

Tillbaka

8 / 20

Under åren 2014–2020 var Lewis Hamilton från Storbritannien dominant och vann mästerskapet 6 av dessa 7 år, vilket stall körde han för i alla mästerskapen?

McLaren

Mercedes

Ferrari

Svar: Mercedes (Mercedes-Benz Grand Prix Limited)

Tillbaka

9 / 20

Vilken svensk golfspelare har genom tiderna vunnit flest Majors titlar?

Annika Sörenstam

Anna Nordqvist

Henrik Stensson

Svar: Annika Sörenstam (med 10 segrar)

Tillbaka

10 / 20

I vilken av dessa racketsporter slås de snabbaste bollarna?

Badminton

Tennis

Squash

Svar: Squash (det har uppmätts hastigheter på nästan 500 km/h)

Tillbaka

11 / 20

Från vilken stad kommer handbollsklubben GF Kroppskultur?

Eskilstuna

Uddevalla

Västerås

Svar: Uddevalla (Gymnastikföreningen Kroppskultur är det fullständiga namnet)

Tillbaka

12 / 20

Daniel Ståhl vann OS-guld i Tokyo 2020 i diskus och även VM i Budapest 2023, hur långt mäter hans svenska rekord från 2023?

69,86 meter

71,86 meter

73, 86 meter

Svar: 71,86 meter

Tillbaka

13 / 20

Vad heter träningsformen som är en blandning mellan yoga, styrketräning och stretch?

Aerobics

Crossfit

Pilates

Svar: Pilates

Tillbaka

14 / 20

Elitloppet på Solvalla är Sveriges och en av världens största och mest prestigefyllda travtävlingar, när går det alltid av stapeln?

Sista söndagen i maj

Sista söndagen i juni

Sista söndagen i juli

Svar: Sista söndagen i maj

Tillbaka

15 / 20

Vilket lag vann Svenska Hockeyligan (SHL) säsongen 2022/2023?

Skellefteå AIK

Frölunda HC

Växjö Lakers HC

Svar: Växjö Lakers HC

Tillbaka

16 / 20

Inom vilken bollsport finns den s.k. 8-sekundersregeln?

Basket

Handboll

Volleyboll

Svar: Basket (bollhållande lag måste avancera bollen till främre planhalvan på 8 sekunder. Om man misslyckas med detta går bollen över till motståndarna)

Tillbaka

17 / 20

Ridsport är en av Sveriges största sporter. Tre grenarna dominerar sporten, vilken är den klart största av dessa grenar?

Dressyr

Hoppning

Fälttävlan

Svar: Hoppning

Tillbaka

18 / 20

Inom vilken sport kan man utföra en ”japanare”?

Judo

Handboll

Simhopp

Svar: Handboll (det utförs genom att en spelare passar över en motståndare till en medspelare som fångar bollen i luften och sen skjuter mot mål)